Beluchtingfilters

Wat is een beluchtingsfilter?

Een beluchtingsluchtfilter is een filtermedium dat de aanzuiglucht van machines en apparaten filtreert. Zo voortkomt u dat er vuil / vocht intreedt in uw procesdeel. Zoals olietanks en tandwielkasten.

Fluid Cleaning Support biedt beluchtingsfilters aan van Giebel-Adsorber®.

Toepassingen van beluchtingsfilters

De filters kunnen worden gebruikt voor het beluchten van alle gangbare hydraulische en tandwieloliën en smeermiddelen, brandstoffen, isocyanaten. Filters worden toegepast in hydraulische tanks, olietanks, tandwielkasten, opslag olievaten en IBC.

Wat is het werkingsprincipe van een beluchtingsfilter?

De aangezogen lucht stroomt nagenoeg drukloos door de Adsorber. Na in de Adsorber te zijn gestroomd, wordt de lucht gelijkmatig in de behuizing verdeeld. De voorfilterschijf verwijdert reeds in dit eerste stadium de grove vuildeeltjes uit de lucht.

Wanneer lucht door het droogmiddel (silicagel) stroomt, worden de watermoleculen uit de lucht verwijderd. Het spleetvolume van het granulaat wordt optimaal gekozen met 2 tot 5 mm korrels. Dit garandeert een minimale drukopbouw en tegelijkertijd een zeer goede droogefficiëntie. Dus aan het begin van het droogproces een restluchtvochtigheid van max. 2% RH en een dauwpunt van -40 ° C wordt bereikt. Door de wateropname verandert de silicagel in de standaardversie van oranje in groen, wat het einde van de levenscyclus van het silicagel aangeeft. Uiteindelijk zorgt een 3 µm filter ervoor dat alle vuildeeltjes worden afgevangen van de luchtstroom. Hierdoor zal het aangesloten systeem niet worden vervuild.

Met de uitstromende lucht voorkomt de GIEBEL specifieke tweetraps antidruppelbescherming dat grotere oliedruppels niet in het droogmiddel kunnen doordringen. Dit wordt aangevuld door de actieve kool, die de fijnste oliedeeltjes adsorbeert en zo de adsorber in staat stelt zichzelf te regenereren.

De GIEBEL Adsorbers behuizingen kunnen worden vervaardigt uit polycarbonaat, polyamide, aluminium, rvs.


Aanbod beluchtingsfilters

Adsorber VV-DV

Bekijk Adsorber VV-DV

Adsorber VV-RV

Bekijk Adsorber VV-RV

Adsorber MA-RV

Bekijk Adsorber MA-RV

Adsorber ME-RV

Bekijk Adsorber ME-RV

Adsorber TB-RV

Bekijk Adsorber TB-RV

Adsorber TM-RV

Bekijk Adsorber TM-RV

Overige

Fluid Cleaning Support biedt ook accessoires, kits met reserveonderdelen, silicagel en speciale oplossingen aan. 

Bekijk overige