Filtratiesystemen

Procesvloeistoffen in conditie houden

Door de procesvloeistoffen in conditie te houden verhoogt u de efficiëntie en betrouwbaarheid van het proces. Dit zorgt er voor dat de kwaliteit van het eindproduct wordt verbeterd. Door de juiste filtratiesystemen toe te passen blijven de procesinstallaties in conditie en minimaliseert u storingen en onderhoud.


Met het toepassen van een filtratiesysteem voert u in uw procesinstallatie namelijk correctieve en preventies acties uit. Denk aan het verwijderen van vocht of oxidanten uit olie of aan het verwijderen van hars (varnish) in het systeem. Daarnaast is het mogelijk om een extern bypasfilter toe te passen voor een optimale oliereinheid. Ook kan een filtratiesyteem een oliereservoir gecontroleerd (bij)vullen.

Toepassing filtratiesysteem

Het toepassen van een filtratiesysteem verlengt de levensduur van de procesvloeistoffen. Hierdoor hoeven de procesvloeistoffen  minder vaak vervangen te worden. Voor een optimale vloeistofconditionering is een filtratiesysteem dus vaak essentieel.


De filtratiesystemen zijn (externe) units en kunnen gebruikt worden voor alle gangbare procesvloeistoffen. Filterssystemen worden toegepast in hydraulische installaties, olietanks, smeeroliesystemen en tandwielkasten.

Filterconcept (maatwerk)

Filtratiesystemen zijn externe units die voor u op maat samengesteld kunnen worden. Fluid Cleaning Support werkt voor u een filterconcept van A tot Z uit, die aansluit op uw specificaties, uitvoering en wensen.


Welke filtratiesystemen biedt Fluid Cleaning Support aan?

Dieptefiltratiesystemen

Dieptefiltratiesystemen scheiden onzuiverheden, onopgeloste deeltjes en water van olie, smeermiddelen en brandstof. Daarnaast houden dieptefiltratiesystemen de olie, smeermiddelen en brandstof contaminatievrij. Fluid Cleaning Support biedt inline en offline dieptefiltratiesystemen aan.

Bekijk dieptefiltratiesysteem

Vulpomp

Fluid Cleaning Support biedt een draagbare olie filter unit (DOFU) aan die zeer compact is. Ideaal voor het snel bijvullen en reinigen van uw hydraulische oliën. De unit is uit te voeren met diverse spin-on filter elementen en hiermee in te zetten voor het bijvullen van uw machine volgens de richtlijnen van de machinebouwers maar ook voor het verwijderen van vuil en vocht.

Bekijk vulpomp