Zuigfilters

Wat is een zuigfilter?

Een zuigfilter vindt u terug in hydraulische installaties of smeeroliesystemen. Het zuigfilter wordt in de aanzuigleiding van de pomp geplaatst. Op die manier beschermt het zuigfilter de pomp tegen grove vuildeeltjes. Het zuigfilter voorkomt defecten en storingen aan de pomp waarmee reparaties en energieverlies worden voorkomen. Het filterelement van het zuigfilter is opgebouwd uit een metalen, te reiningen gaasfilter of bestaat uit een element op basis van cellulose of synthetisch filtermateriaal.

Wat is het werkingsprincipe van een zuigfilter?

De vloeistof wordt uit het reservoir opgezogen inclusief het daarin verzamelde vuil. Een zuigfilter moet de pomp beschermen. Voordat de vloeistof de pomp bereikt stroomt de vloeistof via de zuigleiding door het zuigfilter. Het zuigfilter houdt de grove vuildeeltjes tegen. Om niet te grote onderduk in de zuigleiding te verkrijgen, moet het zuigfilter niet te fijn zijn. De pomp vermaalt het aanwezige grove vuil en produceert daarom meer kleinere vuildelen.


Heeft u interesse in zuigfilters?

Op de afbeelding staan verschillende typen zuigfilters die Fluid Cleaning Support aanbiedt. Vul ons contactformulier in of neem contact met ons op via info@fluidcleaningsupport.nl of bel naar 06-54362881.