By-pass dieptefilters

Wat is een by-pass dieptefilter?

Een by-pass dieptefilter is een filter dat een deelstroom of met een eigen pomp de olie aangeboden krijgt met een lager debiet, om op deze manier de olie te reinigen. Hierdoor zal er zowel harde als zachte vervuiling (varnish/hars, oxidatieproducten) worden afgevangen evenals vocht. Nadat de olie is gereinigd door het by-pass dieptefilter, wordt de olie teruggevoerd in het hydraulisch systeem. De hoeveelheid olie die door het by-pass dieptefilter stroomt is gering en heeft geen effect op de werking van het hydraulisch systeem.  

Wat is het werkingsprincipe van een by-pass dieptefilter?

Bij een by-pass dieptefilter is dieptefiltratie van toepassing. Bij dieptefiltratie legt de olie een langere weg af door het filter. Hierdoor heeft de olie meer tijd om vervuiling af te staan aan het filtermateriaal. De olie stroomt van boven naar beneden door het filter waarbij de olie tussen de opgerolde filterlagen naar beneden vloeit. Dit gaat gepaard met een lage druk, lage doorstroom en geen pulsaties. De vuil- en waterdeeltjes worden opgenomen in het filtermateriaal.


Heeft u interesse in by-pass dieptefilters?

Op de afbeelding staan verschillende typen by-pass dieptefilters die Fluid Cleaning Support aanbiedt. Vul ons contactformulier in of neem contact met ons op via info@fluidcleaningsupport.nl of bel naar 06-54362881.