Procesfiltratiefilters


Wat is procesfiltratie?

Procesfiltratiefilters worden bijvoorbeeld toegepast bij koelwater, afvalwater en verspaningsemulsies.
Fluid Cleaning Support biedt een omvangrijk filterassortiment. Deze filters beschermen componenten van uw machines.

Aanbod procesfiltratiefilters

Vlakbandfilter 

Een vlakbandfilter bevat dubbellaags filterweefsel. Fijn en robuust weefsel wisselt elkaar af en dat zorgt voor een optimale filtratie. De vlakbandfilters zijn beschikbaar in PP, PET en PEEK en hebben een poriegrootte van 7 tot 160 µm.

Centrifuges

Fluid Cleaning Support biedt centrifuges aan. Centrifuges worden gebruikt om onmengbare procesvloeistoffen en vaste stoffen van procesvloeistoffen te scheiden. De scheiding wordt uitgevoerd door de toepassing van natuurlijke zwaartekracht of centrifugale krachten.

Kaarsenfilters

Een kaarsenfilter wordt gebruikt voor microfiltratie van procesvloeistoffen. Filterkaarsen worden toegepast op een breed scala van toepassingen in o.a. de voedingsmiddelenindustrie, drankenindustrie, industriële en chemische processen.Door de terugspoelbare werking is het filter volledig geautomatiseerd en daarmee efficiënt.

De filterkaarsen zijn verkrijgbaar in verschillende filtermedia, filterfijnheden en uitvoeringen. Filterkaarsen zijn beschikbaar in PP, PA, PET, PEEK, E-CTFE. De poriegrootte van 2 t/m 150 micron. Wij adviseren u graag over de beste kaarsenfilter voor uw situatie.

Zakkenfilters

Een zakkenfilter is een filter dat wordt ingezet voor het filtreren van zwevende stoffen en fijnstof. Een zakkenfilter kan voor verschillende industriële toepassingen worden ingezet. Denk aan voedingsmiddelenindustrie, drankenindustrie, industriële en chemische processen.

Zakkenfilters zijn verkrijgbaar verschillende filtermedia, filterfijnheden en uitvoeringen. De filters zijn beschikbaar in PA, PET, PP. Uitvoering met plastic, staal of RVS ring. De filterzakken kunnen geconfectioneerd worden uit gaas of naaldvilt. Welke zakkenfilter het beste toegepast kan worden is afhankelijk van de temperatuur van het proces en de gewenste chemische bestendigheid. Wij adviseren u graag over de beste zakkenfilter voor uw situatie.

Heeft u interesse in procesfiltratiefilters?

Vul ons contactformulier in of neem contact met ons op via info@fluidcleaningsupport.nl of bel naar 06-54362881.